20 nov. 2008

Iertare sau resentimente (Arhanghelul Uriel)


ARHANGHELUL URIEL 3 noiembrie (ii multumim Alexandrei Stan)
Iertare sau resentimente
Oricine are o poveste de victimizare, care porneste de la un eveniment ce a dat nastere unei anumite credinte ca lumea este un loc dificil si periculos. Nu are importanta cand s-a intamplat: povestea victimei lucreaza in toate aspectele vietii ei. Povestile de victimizare din prezent sunt deseori purtate din vieti anterioare, iar scopul prezentei vieti este de-a transforma acest ciclu al victimizarii, in intregire spirituala si putere. Dar, in interiorul actualei noastre povesti de victimizare, suntem cu adevarat lipsiti de putere, pana cand nu facem alegerea intre a le ierta „gresitilor nostri”, sau a le purta resentimente.

PhotobucketNi se spune ca trebuie sa ii iertam pe aceia care ne-au ranit si asta poate fi greu de facut, in special atunci cand avem de-a face cu experiente foarte dureroase. Cum putem ierta pe cineva care ne-a ranit, ne-a traumatizat, ne-a tradat sau ne-a facut rau fizic, emotional, mental sau spiritual? Unii oameni ne-au facut lucruri de neiertat. Dar oare exista ceva de neiertat, in ochii lui Dumnezeu? Pentru a intelege iertarea, sa ne uitam putin la opusul ei: resentimentele. Cand nu vrem sa iertam pe cineva, ne aflam in energia resentimentelor, care isi poarta propria povara.

Avem resentimente impotriva unei persoane care ne-a facut rau si vrem sa ne ceara scuze, sa ne ceara iertare si sa ne dea ocazia incheierii relatiei. Vrem sa le intelegem motivatiile, scopul pe care l-au urmarit, atunci cand ne-au cauzat atata durere. Fara aceasta incheiere, avem resentimente fata de ei si fata de ceea ce ne-au facut. Acest lucru sta la baza crearii povestii noastre de victima, poveste ce capata propria viata si ne devine model de viata. Nu are importanta cu cat timp in urma a avut loc. De fiecare data cand ne reamintim sau vorbim despre ea, o retraim impreuna cu intreaga ei incarcatura energetica si, practic, o recream in viata noastra. Continuam sa avem resentimente fata de persoana care ne-a facut rau, pentru ceea ce ne-a facut rau, pentru ceea ce s-a intamplat in viata noastra ca urmare a actiunilor sale, uitand de karma, de lectiile pe care le are de invatat sufletul si de vindecarea pe care acestea o aduc si la care suntem partasi. Atunci cand putem ierta, transformam energia resentimentelor noastre in ceva mai viabil si ne eliberam de propria poveste de victima.Iertarea constituie un aspect dificil al calatoriei noastre spirituale, pentru ca ne cere sa transcendem emotiile si sa privim viata dintr-o alta perspectiva. Nu este un dar pe care il facem altuia. Este modul in care punem capat karmei, ajungem la incheierea de care avem nevoie si ne eliberam de paradigma victimei. Iertarea este un aspect superior al resentimentelor si ne da capacitatea de-a scrie, cu mana noastra, sfarsitul unei povesti in care suntem direct implicati, pentru a ne vindeca traumele sufletului si povestea noastra de victima. Alegerea este a noastra si orice alegem este conform calatoriei sufletului nostru. Dar, daca dorim cu adevarat sa ne incheiem povestea victimizarii si sa ne asumam puterea, iertarea este varianta pe care sa o alegem. Exista cineva in viata voastra caruia ii purtati pica? Il puteti ierta, stiind ca astfel va veti elibera de povestea de victimizare pe care o reprezinta pentru voi? Faceti-va darul iertarii, pentru a va putea recastiga puterea in aceasta situatie si mergeti inainte spre viata visurilor voastre!

Chiar am facut asta?

Chiar daca, in prezent, ne concentram asupra vietii noastre curente, calatoria noastra spirituala cuprinde multe vieti si o multitudine de experiente de viata. Am fost regi, regine, tarani, preoti si preotese, mame si tati, brutari, gradinari si dresori de cai. Am fost cinstiti, puternici si plini de compasiune. Am fost si necinstiti, fara putere si manipulatori. Pe parcursul tuturor vietilor noastre am facut multe. Cu unele lucruri ne putem mandri, cu altele, mai putin. Intotdeauna, clientii mei sunt surprinsi atunci cand afla, in timpul sedintelor de evaluare karmica, despre faptul ca, in alte vieti, si-au folosit in mod nepotrivit puterea, ca au fost manipulatori, ca au fost cruzi sau lipsiti de blandete. Le este greu sa recunoasca ca au fost atat de lipsiti de viata spirituala. Dar, inainte de-a ne judeca comportamentul, sa ne amintim ca exista o lectie in fiecare viata si in ciclul karmic suntem atat victima, cat si calau, abuzat si abuzator, pana cand invatam toate aspectele existentei si dorim sa vindecam energia, pe care ne aflam acum, aici, sa o transformam.

Pentru fiecare viata in care am abuzat de puterea noastra, avem ocazia sa experimentam abuzul pentru care am fost raspunzatori, acordandu-ne la el si transformandu-i energia. Atunci cand nu ne-am folosit puterea cu intelepciune sau ne-a fost frica, primim o alta viata, in care avem nenumarate ocazii de-a ne asuma puterea. Faptul ca putem sa ne evaluam experientele de viata astfel si sa simtim durere, tristete si compasiune pentru modurile in care i-am chinuit altadata pe ceilalti este o dovada a cresterii noastre spirituale. Daca nu ne-am fi aflat la acest nivel, nu ne-am pune problema daca traim sau nu „corect” din punct de vedere spiritual. Venim de departe si ne apropiem de finalul unui ciclu spiritual pentru omenire. Fara intelegere, evolutie si vindecare, ne aflam intr-un cerc vicios al cautarii recompensei din partea celor care ne-au cauzat durerea, ceilalti asteptand acelasi lucru de la noi. Comportamentul nostru trecut nu poate fi judecat ca fiind bun sau rau: el este doar parte a calatoriei noastre spirituale. Lumea este un loc nou si avem peste tot in jur dovezi ale acestui fapt. Atunci cand protestam colectiv impotriva cruzimii si nedreptatii, cautam echilibrul intre Lumina si Intuneric si lucram asiduu la onorarea caii noastre spirituale. Dar, in acelasi timp, ne si compensam pentru acele vieti in care am inclinat inspre partea intunecata a puterii noastre. De fiecare data cand roata karmica se roteste in directia noastra putem alege fie compasiunea, iertarea si Lumina, fie continuarea lectiilor intunecimii, neputintei si fricii.
Aceste suisuri si coborasuri ale calatoriei noastre spirituale ne aduc in punctul evolutiei noastre in care devenim constienti de necesitatea folosirii propriei puteri, intr-un mod diferit. Multiplele noastre experiente ne-au condus in acest punct al calatoriei noastre colective, in care avem puterea de-a schimba natura energiei Pamantului. Aceasta este o ocazie de-a sarbatori, nu de-a ne invinovati pentru lectiile pe care deja le-am invatat! Am facut multe, am invatat multe si acum ne aflam in pragul unui nou fel de a fi. A costat multa suferinta si a durat multe vieti ca sa ajungem pana aici, dar iata-ne ajunsi!Sa ne iertam pe noi si pe ceilalti este noua paradigma a umanitatii, astfel incat sa putem crea Raiul pe Pamant si pace si bucurie pentru toti.
Protejeaza mediul inconjurator - esti sigur(a) ca e nevoie sa printezi acest e-mail?

Preluat de la ... www.editura-foryou.ro