22 iul. 2011

Eu Sunt Suveran (a) si Avatar (9) (EM)

Aceasta postare este complementara celor 8 capitole ale materialului "Eu Sunt Suveran (a) si Avatar, autor Gicu Dan si Echipa. Fragmentele din cartile propuse, filmele, versurile vin sa completeze si sa aprofundeze ceea ce ati citit in postarile anterioare.

Creatia poate fi asadar vazuta ca un efort titanic exprimand un dor transcedental de schimbare, actiune, miscare, dramatism, surpriza.
Textele cabalistice medievale descriu unul dintre motivele pentru care Dumnezeu a creat universul ca fiind acela de a invinge plictiseala. Crearea diverselor lumi fenomenale ii da Constiintei Absolute si de a scapa din insuportabilul Aici si Acum Etern, in experienta consolatoare si previzibila a timpului linear, spatiului limitat si nepermanentei. Aceasta ar fi atunci imaginea polar opusa si negativ oglindita a fricii umane de moarte si nepermanenta care sta la baza profundei noaste jinduiri dupa nemurie si transcendenta
Dansul cosmic
Putem incerca acum sa rezumam revelatiile din starile holotropice care descriu existenta ca pe o fantastica aventura perceptiva a Constiintei Absolute – un infinit dans cosmic, o piesa extraordinara, sau o drama divina. Producand-o, principiul creator genereaza din sine si in sine nenumarate imagini individuale, unitati scindate ale constiintei, care-si asuma diverse grade de autonomie si independenta. Fiecare dintre acestea reprezinta ocazia unei experiente unice, a unui experiment al constiintei. Cu pasiunea exploratorului, a savantului si a artistului, principiul creator experimenteaza cu toate experientele care pot fi concepute, in nesfirsitele lor variatiuni si combinatii. In aceasta piesa divina, Constiinta Absoluta gaseste posibilitatea de a-si exprima bogatia interioara, abundenta si imensa creativitate. Prin creatiile ei, ea traieste miriade de roluri individuale, intalniri, drame complicate si aventuri la toate nivelurile imaginabile. Aceasta divina piesa a pieselor acopera toata gama de la galaxii, sori, planete si lumi, pana la plante, animale si oamenimsi pana la particule nucleare, atomi si molecule. .




Intrea
ga creatie este corpul tau universal. Simtul identitatii umple universul. Cauta si descopera persoana Universala care este in acelasi timp tu insuti si infinit mai mult. Dar intii de toate incepe prin a realiza ca lumea este in tine, nu tu in lume.
Totul se datoreaza faptului ca ti-ai uitat propria fiinta. Deoarece ai dat realitate filmului de pe ecran, tu iubesti oamenii lui, suferi pentru ei si cauti sa-i salvezi. Crezi tu cu adevarat ca lumea te asteapta pe tine ca sa fie salvata ? Meditatia te va ajuta sa descoperi legaturile, sa le slabesti, sa le dezlegi si sa arunci lanturile cu care erai legat. Cand nu vei mai fi atasat de nimic, inseamna ca ti-ai facut partea ta de munca. Restul va fi facut pentru tine. Mintea care proiecteaza lumea o coloreaza in propriul ei mod. Atunci cand intalnesti un om, el este un strain pentru tine. Cand te casatoresti cu el, devine tu insuti. Cand va certati, el devine dusmanul tau. Atitudinea mintii tale este cea care determina ce este el pentru tine. Leapada toate standardele traditionale. Lasa-le ipocritilor. Numai ceea ce te elibereaza de dorinta, de frica si de idei gresite este bun. Cat timp iti vei face griji cu privire la pacat si virtute, nu vei avea pace. Pacatul si virtutea nu se refera decat la persoana. La nivelul absolutului nu exista persoane. Persoana este relativa. Fiinta pura este fundamentala A-ti aduce aminte de Sinele tau este virtute, a uita de Sinele tau este pacat. Armonia dintre interior si exterior este fericire. Dimpottriva, autoidentificarea cu exteriorul este suferinta. Mintea zapacita de idei gresite si prada gandului :eu sunt aceasta", "eu sunt aceea" este cea care se teme de pierdere, ravneste castigul si sufera cand este zdruncinata. In marea oglinda a constiintei imaginile se ivesc si dispar, numai memoria le da continuitate. Nu este necesar, nici posibil sa-i schimbi pe altii. Ca sa schimbi imaginea, tu trebuie sa schimbi pur si simplu filmul, nu sa ataci ecranul de cinema!



Fragmente din prefata (scrisa de Simona Trandafir) volumuiui "Iubirea a spus" autor Rumi.

Jalal al-Din Rumi a fost un teolog genial, un reprezentant al islamismului, invatat renumit , adorator al lui Dumnezeu si totodata unul dintre cei mai mari poeti mistici ai tuturor timpurilor. Rumi s-a nascut la 30 09 1207 la Balkh, zona care a devenit mai tarziu parte a Imperiului Persan, iar acum este Afganistan. A incetat din aceasta viata la 17 12 1273. Rumi inseamna din Anatolia romana

Am venit sa stralucesc a spus Rumi, iar cand citesti versurile lui uiti de limitarile pe care le ai, iar ochii invata sa priveasca doar catre in sus. Nu mai ramane nici un singur strop al inimii tale care sa nu vibreze de fericirea trezirii la realitatea celei mai profunde frumuseti, ca nu esti omul obisnuit al unui orizont marginit, ci scanteierea vie a celui care isi recunoaste intelepciunea.

Ca sa intelegi poezia lui Rumi trebuie sa te arunci in oceanul iubirii lui Dumnezeu. Pentru a merita iubirea, trebuie sa fii o privighetoare. Cel care-l iubeste pe adoratorul lui Dumnezeu, devine un adorator al lui Dumnezeu.