25 dec. 2008

Pasind intre lumi (Gregg Braden)


Compasiunea
Fragmente

In adancul inimii copilului etern, se afla samanta pe care fiecare a sadit-o pentru sine, cu mult timp in urma; un dar al adevarului; care doarme ... Trezita, aca samanta reinvie fagaduiala straveche a celor care au venit inaintea noastra; fagaduiala ca fiecare suflet va supravietui celor mai "intunecate" momente din viata, pentru a se intoarce din nou acasa, neatins si cu gratie. Acea fagaduiala este samanta adevarului, pe care, astazi, noi am numit-o COMPASIUNE. Sunteti copii eternitatii.
In interiorul vostru e afla o samanta-esenta a amintirii, intacta, integra si tot asa de noua precum a fost in ziua cand v-ati nascut. Acest nucleu nu a fost afectat de nicio experienta, de niciun sentiment sau emotie, de nicio viata. Fiind in siguranta, adapostita de straturile protectoare ale constiintei, aceasta promisiune care vi s-a facut a fost intotdeauna cu voi, asteptand cu rabdare momentul in care va veti reaminti si o veti trezi, pentru a fi din nou in serviciul vostru.

Intrucat se afla dincolo de tehnologiile bazate pe spatiu si pe timp, puteti considera ca aceasta samanta a voastra este un loc de la nivelul gandului, unde nu exista timp. Samanta voastra este accesata prin puterea innascuta din voi, care va conduce prin portalurile Creatiei.

Fiecare calatorie sacra de creare a unei relatii, fiecare experienta - indiferent de rezultatul ei - va conduce inapoi catre adevarul acestei seminte.
Promisiunea care v-a ghidat catre aceasta lume a devenit stiinta care va va conduce acasa.
Stiti ca aceasta stiinta este COMPASIUNEA.

... Daca ma ridic pana la Ceruri, tu esti acolo; daca imi gasesc adapost in iad, te zaresc, tu esti acolo ... caci, pentru tine, intunericul si lumina sunt la fel. (Evanghelia Eseniana a Pacii)

... Cand veti face din doi, unul si cand veti face din ceea ce este inauntru, sa fie precum ceea ce este in afara, si din ceea ce este sus sa fie precum ceea ce este jos si cand veti face din barbat si din femeie unul si acelasi ... atunci veti intra in Imparatia Tatalui Meu ... (Evanghelia Eseniana a Pacii)

Dintr-o perspectiva a egalitatii pentru toate manifestarile vietii, extindem invitatia de a privi viata ca pe niste consecinte ale unor alegeri si nu ca pe lucruri care "trebuie facute" sau care "nu trebuie facute" sau ca teste in inima si in mintea noastra.

Nu poate exista o singura definitie pentru compasiune. Fiind natura noastra cea mai autentica , compasiunea este manifestata de fiecare persoana sub forma unor raspunsuri unice, proprii la algerile vietii. Reflectand amintiri diverse, individuale, in legatura cu scopul vietii, fiecare persoana isi exprima in diferite grade propria "versiune" de compasiune, prin alegerea modului de a se comporta in fiecare moment. Compasiunea a ramas, probabil, cea mai pura, cea mai putin afectata parte din fiinta voastra, in contextul acestei experiente, desfasurate pe Pamant, in timp si spatiu. Ea este subtila si absolut intacta si poate ca, in niciuna dintre celelalte vieti anterioare, in nicio situatie, nu avea prea mult sens s accesati aceasta "relicva" a voastra. In caracterul ei subtil rezida o putere teribila - unirea alchimica dintre emotii si ADN. Aceasta unire poate fi inteleasa prin stiinta despre ganduri, sentimente si lumina. Pentru scopurile acestei carti, va rog sa considerati ca definitia compasiunii este aceasta: o anumita calitate a gandurilor, emotiilor si sentimentelor.

Gandul, fara atasamentul fata de rezultatul evenimentului respectiv. Aceasta caliatate a gandului reflecta capacitate a si vointa de a va increde in insusi procesul vietii, cand el se desfasoara in fata voastra. Dobanditi nivelul de maiestrie care sa va permita sa manifestati aceasta forma a gandurilor, prin eliminarea fricii universale de a avea incredere si a tuturor derivatelor sale, cum sunt, de exemplu judecata, critica, suspiciunea, gelozia, supararea, furia si ura.

Emotia, fara "incarcarea" data de polaritate. Un semn distinctiv al compasiunii este emotia lisita de incarcarea creata judecata si de partinire. Dobanditi nivelul de maiestrie care va permite sa manifestati aceasta emotie, prin eliminarea fricii universale de a va increde, frica de propria valoare, de separare, de abandonare si a tuturor manifestarilor conexe, mentionate mai sus.

Sentimentele, lipsite de distorsiunea creata de partinire si de conditionare. Sentimentele voastre sunt niste indicatori ai calitatii gandurilor si emotiilor pe care le aveti. Ceea ce ganditi si calitatea emotiilor pe care le simtiti, hotarasc, doar pentru persoana voastra, calitatea sentimentelor voastre. Modul unic in care viata v-a invatat sa combinati gandurile cu emotiile, determina nivelul atins de voi in arta trairii sentimentelor. Daca puteti fi cu usurinta ranit emotional sau vi se intampla adesea aceasta, analizati-va gandurile pe care le aveti despre viata si emotiile referitoare la viata, pentru a va redobandi bucuria de a trai.
Devenind compasiune,
1) Frica - si toate derivate fricii - sunt redefinite;
Mania, fuia, sentimentul ca esti ofensat, durerea, boala, chiar si moartea, devin alegeri de a reactiona, fara a mai fi un act reflex, cauzat de obisnuinta. Chiar daca mai traiti acele experiente care, in trecut, produceau aceste tipare, acum ele sunt primite ca agenti ai schimbarii, creati cu maiestrie ca indicatori de o mare precizie, care va pun in evidenta, in mod detaliat, oportunitatile, pentru a va modifica manifestarea in viata si interpretarea pe care o dati vietii.
2) Corpul vostru nu mai are tendinta de a se degrada, odata cu trecerea timpului.
Desi corpul vostru poate avea experienta timpului, in sens liniar, ca desfasurare a unor evenimente secventiale, celulele corpului nu se deterioreaza in urma trecerii timpului. Datorita unor emorii, sentimente si ganduri coerente (cum sunt cele ale iubirii), pH-ul corpului ramane in domeniul alcalin, avand valori benefice pentru sanatate, nivelul de DHEA ramane constant, iar frecventele de rezonanta ale celulelor fvorizeaza manifestarea unei reactii imunitare mai intense.
3) Va stabilizati, la nivel genetic, in starea de imunitate, intrucat ADN-ul reactioneaza la compasiune. Mai mult, cercearile arata ca emotiile de o anumita calitate programeaza ADN-ul. Starea voastra emotionala determina, efectiv, starea de la nivelul fizic!
Modul cum raspundeti la provocarile vietii constituie o alegere foarte personala, pe care o faceti voi si numai voi, Cand sunteti orice altceva decat compasiune, va manifestati prin ceva ce este inferior, comparativ cu natura voastra adevarata. Reactionand prin frica sau prin oricare din derivatele fricii, faceti sa se perpetueze chiar ciclurile polaritatii - dar ati venit in aceasta lume tocmai pentru a transcede aceste cicluri. Cand sunteti orice altceva decat natura voastra cea mai autentica, sunteti doar un fragment din promisiunea pe care v-ati facut-o voua insiva, in virtutea faptului de a fi in aceasta lume.

" ... cand asupra ta coboara un sentiment cate te duce catre Poarta cea Intunecata (frica, manie, ura etc.), cerceteaz-ti inima, pentru a afla daca sentimentul pe care il ai a venit din interior ... trimite in tot corpul o unda de vibratie, neregulata la inceput, apoi regulata, repetand iarasi si iarasi, pana ce te simti eliberat. Forta undei trebuie sa porneasca din centrul creierului; dirijeaz-o in valuri, pornind de la cap, pana la picioare ..." (Tablele de smarald ale lui Thoth)

"Vibratia" despre care vorbeste Thoth este sentimentul COMPASIUNII. In acest loc tainic, al pacii, eu stiu ca, intr-un fel, totul este in regula. Aflandu-ma in acest loc, imi rememorez viata si multele si diversele manifestari ale ei nu mi-au inselat niciodata increderea in viata. In acest loc, eu "stiu" cu certitudine ca acest scenariu nu trebuia sa se intample. Dar s-a intamplat. De pe aceasta pozitie, EU SUNT.
EU SUNT puterea mea. Oricare ar fi actiunea pe care o voi intreprinde in legatura cu aceasta experienta, ea se bazeaza pe o alegere clara, ferma, constienta. Stiu ce simt, stiu de ce simt astfel si ce anume imi comu nica aceste sentimente.

EU SUNT pace. Nu simt in corp nicio tensiune, nicio crispare asociata cu evenimenele respective. Imi dau seama ca fiecare dintre persoanele implicate este o finnta puternica si un maestru in privinta acelei experiente.

EU SUNT compasiune. Aflandu-ma in acest loc al compasiunii, pot aborda aceasta tragedie - precum si altele similare, care s-au intamplat oriunde in lume, in orice perioada din istorie - efectuand acei pasi pe care ii aleg eu pentru a inlatura sau a preveni alte astfel de pierderi de vieti.

EU SUNT, intrucat am ajuns la o reconciliere cu acest eveniment, in interiorul mintii mele si al corpului meu. NIMENI ALTCINEVA NU POATE SA FACA ACEST LUCRU PENTRU MINE. NIMENI ALTCINEVA NU POATE SA FACA ACEST LUCRU PENTRU VOI.
.
Deveniti compasiune prin insasi aceasta reconciliere, prin faptul de a ajunge la un acord cu fiecare lucru pe care l-ati atras si l-ati facut sa devina viata. Simpla doar in aparenta, intelegerea misterelor vietii a fost un subiect pentru controverse si dezbateri, timp de secole. Care sunt extremele pana la care v-ati dus, pentru a cunoaste intunericul cel mai negru si lumina cea mai stralucitoare? Este evident ca anticii va spun doua lucruri:
a) Ca evenimentele din viata voastra sunt in serviciul vostru, deoarece va creeaza ocazii pentru a avea diverse sentimente si emotii, printr-o gama larga de experiente: tot ce este "bun" si tot ce este "rau"
b) Mai mult, exista un tipar al ordinii, in care recunoasteti aceste experiente: exista o secventa, o desfasurare progresiva pentru aceste experiente.
Asadar, cheile pentru a ajunge la compasiune, constau in capacitatea de a primi toate experientele, considerandu-le ca parte din UNUL, fara a le judeca. A trai numai in "lumina", a evita, a judeca, a ignora si a actiona impotriva a tot ce nu este lumina, inseamna a submina insusi scopul vietii, intr-o lume a dualitatii! Ar fi usor sa traim in lumina, daca lumina ar fi tot ceea ce exista. Insa voi ati venit intr-o lume unde lumina exista in uniune cu opusul ei.
Ati cazut voi oare in vechea capcana a magirii, cand?
- considerati ca un anumit aspect al dualitatii este mai bun decat altul?
- credetidespre un anumit aspect al lumii noastre, cea a dualitati, ca nu are legatura cu Creatorul?

Trebuie sa va impacati cu ceea ce v-a adus viata - oricare ar fi acele lucruri - si sa descoperiti acel loc al pacii din interiorul corpului vostru, pentru a merge mai departe, despovarati, limpezi, intregi si teferi, catre vindecarea personala. In aceasta consta beneficitatea acestui dar al compasiunii si binecuvantarii.