17 mar. 2008

Materialele lui Tobias - shoud 6


MATERIALELE LUI TOBIAS
Seria Saltului Cuantic:SHOUD 6: "A lucra cu energia "

realizat de Tobias, transmis prin Geoffrey Hoppe

Fragmente

Sa respiram profund, in timp ce ne aflam in Centrul Service Shaumbra si, daca alegeti, permiteti-va acum sa simtiti, sa experimentati si sa folositi Energia Noua! Mintea nu prea stie ce sa faca, deoarece Energia Noua este atat de diferita!In Energia Veche oamenii vor sa aiba raspunsuri. Constiinta umana vrea raspunsuri. Energia Noua nu consta din raspunsuri. Nu exista raspunsuri, deoarece Energia Noua consta din potentiale. Potentialul nu trebuie sa se defineasca ca un raspuns unic, ca un singur adevar, ci ca multe niveluri si potentiale. In timp ce omul vechi cauta un raspuns la o problema, uneori intr-un mod disperat sau avand mari frustrari, Energia Noua vine la voi, uneori nevazuta si necunoscuta, ca potentiale. Puteti indeparta din vocabular cuvantul “raspuns” – cand veti alege, desigur – si puteti permite constiintei potentialelor sa inceapa sa vina!Constiinta umana vrea definitii. Mintea, in special, vrea sa defineasca lucrurile. Ea vrea sa inteleaga si sa analizeze. In Energia Noua nu exista definitii. Ea este libera, este deschisa, este “fara definitii”. Definitia, prin natura sa din Vechea Energie, este un mod de limitare, in timp ce Energia Noua nu are definitii. Ea este libertatea.

Omul vrea sa stie ca exista aceste evaluari: corect si gresit. El doreste sa puna o judecata de valoare pe aproape orice din viata. In constiinta noua, in Energia Noua, nu exista corect sau gresit. Lucrurile nu mai pot fi definite in acesti termeni. Cel mai bine s-ar putea exprima astfel: “doar este”, fara evaluari. Poate ca exista doar experienta, energia, constiinta. Mintea umana incearca in mod disperat sa ramana in acesti parametri morali ai binelui si raului, ca un mod de a se mentine pe cale. Dar in Energia Noua nu este necesara o cale. Nu mai trebuie sa va puneti aceste limitari. Acestea sunt doar judecati. Sunt un fel de inchisoare.

In constiinta umana veche exista dorinta pentru rezolutii. Oamenii vor sa rezolve problemele, avand legatura cu chestiunea raspunsurilor. Ei vor ca problemele sa aiba rezolvari, insa in Energia Noua nu este vorba despre rezolutii, ci despre evolutie si expansiune continua. Nu exista final. Uneori va intrebati: “Ce este raspunsul? Ce este rezolutia?” Este vorba despre evolutie si deschidere continua.

A primi
In constiinta umana veche… exista acea dinamica prin care oamenii credeau ca trebuie sa castige totul prin munca. Ei credeau ca trebuia sa se lupte, ca trebuia sa treaca printr-un gen de suferinta, fie mentala, fie fizica. Ei credeau ca era necesar sa utilizeze o anumita cantitate de energie ca sa evolueze, sa creasca sau sa prospere si ca trebuia sa asocieze la acestea un gen de lupta. Daca nu exista o provocare, atunci energia sau rezultatul nu era valoros. In acea constiinta umana veche, oamenii au trecut prin dificultati majore pentru unele lucruri care erau chiar foarte simple.
In constiinta noua, in Energia Noua este vorba despre a primi. Nu exista legea cauza/efect, nu exista o energie de intrare, asociata cu energia primita. A primi in Energia Noua poate fi ca un drum cu sens unic. Nu trebuie sa fie raport de reciprocitate. Cu alte cuvinte, Energia Noua/spiritul nou va veni la voi fara ca voi sa faceti ceva, fara ca sa va sacrificati, fara ore de rugaciuni, de meditatii sau ceva de acest gen.
Acest lucru este foarte simplu, dar cumva este vorba despre o dinamica ciudata. Ati fost instruiti, iar fizica si sistemele de credinta de pe Pamant au fost astfel alcatuite, incat mereu exista o negociere a energiilor. Pentru a primi ceva, trebuia sa dati ceva sau, daca primeati mai intai, trebuia sa dati mai tarziu. Acea dinamica nu se mai aplica in Energia Noua. A primi este o deschidere, este un proces neconditionat, este disponibil si nimic nu vi se cere in schimb.
A primi provine din diferite surse. Mai intai, provine de la voi, de la Sinele vostru total, nu doar de la cel uman. Intregul voi alege sa va serveasca atunci cand ii permiteti. A primi provine de la animalele voastre de companie, de la ceilalti oameni, uneori de la corespondentii vostri angelici, care exista pretutindeni. A primi provinde din diverse locuri si dimensiuni. Este vorba despre energie – energie neprelucrata – care vine la voi ca sa va sustina constiinta. Reamintiti-va: constiinta nu este energie! Energia se afla aici ca sa ajute starea de constiinta sa-si manifeste dorintele sale grandioase.

Cum functioneaza Energia Noua
Sa vorbim putin mai mult despre energia umana versus Energia Noua! Constiinta umana a dorit sa valideze identitatea Sinelui uman. Constiinta umana a dorit sa se autovalideze. In Energia Noua nu exista nici un motiv pentru a valida Sinele uman, nu exista nici un motiv! Este vorba despre a fi intregul voi, in momentul Acum, prin voi. Sinele uman nu are nevoie de validare. Nu trebuie sa stie ca exista, deoarece in Energia Noua el doar este. S-a cheltuit foarte multa energie pentru validare, pentru identitate si acum ati descoperit ca a fost doar un fel de iluzie!
In constiinta Energiei Vechi a existat o predilectie in a face lucrurile foarte dificile si complexe. Acest fapt a servit unui scop, deoarece i-a permis constiintei voastre sa descopere cat de profund poate merge, cat de confuza poate ajunge, cat de pierduta se poate simti. In Energia Noua exista o simplitate eleganta, pentru orice. In Energia Noua nu mai trebuie sa descoperiti profunzimea, deoarece se stie ca totul are o profunzime infinita, insa si o simplitate infinita. Pare o contradictie in termeni, dar, in Energia Noua, majoritatea lucrurilor din Energia Veche sunt, cu siguranta, contradictii in termeni.
Energia Noua! Simtiti-o! Doar simtiti-o! Incetati sa o mai definiti, asta nu mai functioneaza foarte bine! Doar simtiti-o! Ea este o sursa de potentiale nelimitate. Este o sursa de energie nelimitata si libera. Constiinta umana veche a dorit sa structureze lucrurile. A crea structuri este distractiv – sa puneti lucrurile la un loc, sa alcatuiti lucruri. Constiinta veche a vrut sa structureze totul, sa-i acorde o valoare. Astfel a fost mai usor sa inteleaga cum se poate potrivi totul. S-a ajuns insa in punctul in care nu mai puteti descifra cum au functionat toate piesele. Totusi, oamenii continua sa structureze, sa analizeze totul.
Energia Noua nu are structura. Ea este energie, insa nu este structurata. Astfel, oamenii de stiinta vor descoperi ca le va fi foarte greu sa o identifice. Vom reveni, incercand sa identificam totul, deoarece, daca nu poate fi identificat, evident nu este adevarat! Ei bine, era asa, cel putin pe calea Energiei Vechi de gandire. Energia Noua nu are structura, insa se poate aplica formelor curente, constiintei curente si poate sa o fortifice. In timp ce Energia Noua patrunde in conceptele actuale, chiar si in realitatea fizica, in structurile fizice, ar putea parea ca Noua Energie distruge vechile concepte sau vechile structuri. Ar parea ca le anihileaza. Dar, cand veti privi din nou sau cand veti simti, veti intelege ca nu a fost asa, deloc. A fost o iluzie.
Ea a redefinit constiinta Energiei Vechi. I-a permis sa se extinda, sa se elibereze de structurile si limitarile vechi, sa se alature prin expresia sa noua. Cand veti vedea ca unele lucruri din viata voastra se vor prabusi, chiar inaintea ochilor vostri, pur si simplu nu va fi asa. Ele se redefinesc intr-un mod nedefinibil si liber. Din nou, pare sa fie o contradictie, dar nu este asa.
Acest fapt va va provoca sa iesiti de pe calea veche de a gandi, sa iesiti din vechile tipare avute, din vechie tipare confortabile. Exista si un alt lucru: constiinta umana, Energia Veche, a dorit sa se simta confortabil… confortabil. Energia Noua nu are nevoie de confort. Este vorba despre expansiune, evolutie si joc, deoarece nu exista bine sau rau, corect sau gresit, suferinta sau confort. Ea este doar starea de constiinta.
.
Articol preluat de la ... http://www.editura-foryou.ro/