1 sept. 2008

Compasiunea (Maitreya)


Compasiune
Mesaj de la Maitreya (ii multumim Mirelei Simionescu)
Cati dintre voi aveti adevarata compasiune, adevarata intelegere a caii altuia? Atat de multi dintre voi intalniti pe cineva care are probleme si doriti sa le dati sfaturi sau sa comentati acele probleme! Intotdeauna exista ceva ce gasiti ca e gresit sau ceva ce nu va place si foarte rar puteti avea o compasiune totala si neconditionata!
Ce este compasiunea? Este abilitatea de a-l vedea pe celalalt fara sa-l judecati si fara sa aveti dorinta de a comenta sau de a da sfaturi, ci doar sa-l vedeti cu iubire si intelegere. Este abilitatea de a recunoaste ca fiecare are propria cale de viata, la fel ca si voi, de a nu interveni in aceasta cale si de a avea iubire pentru toti – totala si neconditionata, fara judecati, frica sau oricare alta emotie. Este putinta de a fi in prezentul lor, fara ca Sinele sa vrea sa fuga, deoarece nu-i place ceea ce vede.
Puteti spune: „Dar eu am compasiune!” si eu o sa va raspund: pana cand nu puteti fi in prezentul unui suflet care sufera, care simte durere sau care se lupta cu emotiile si problemele fizice, fara sa va implicati si fara sa doriti sa-l schimbati sau sa dati sfaturi, pana atunci nu aveti compasiune.
Compasiunea este iubire, da, ea vine din inima, este neconditionata, ea doar ESTE! Cand aveti compasiune, ea poate spune atat de multe lucruri, deoarece ele vin din inima si nu se interfereaza cu Sinele. Poate fi mult mai puternica decat iubirea. Adevarata compasiune este ceva foarte rar astazi in lume, dar, odata ce o stapiniti, ea poate fi de asemenea si cea mai mareata vindecare!
Maitreya
Protejeaza mediul inconjurator - esti sigur(a) ca e nevoie sa printezi acest e-mail?