12 apr. 2008

Realizarea SINELUI (Paramhansa Yogananda)


REALIZAREA SINELUI
Paramhansa Yogananda

“Odata ce mintea este interiorizata si nu se mai identifica cu lumea si corpul, lumina interioara devine clara si se concentreaza constant.
Sunetele interioare devin atotabsorbante. AUM, umple creierul, vibratia sa se misca in jos pe sira spinarii, deschizand cu zgomot usa simtamantului inimii, iesind apoi din corp.
Intregul corp vibreaza cu sunetul AUM. Treptat prin meditatie mereu mai profunda,
constiinta se largeste cu acest sunet. Trecand peste limitarile corpului, ea cuprinde infinitul vibratiei divine.
Realizezi atunci unirea oricarui fel de experienta cu AUM, Vibratia Cosmica.
Aceasta stare este cunoscuta ca uniunea cu Dumnezeu-Sunetul Cosmic (Aum Samadhi). AUM, este aspect al SF.Treimi crestine- Duhul Sfant, sau Cuvantul luiDumnezeu.
Prin meditatie si mai profunda, omul percepe in corpul fizic, pe dedesubtul vibratiei
AUM,calmul fara vibratii al CONSTIINTEI lui HRISTOS, reflectarea in creatie a SPIRITULUI nemiscat, de dincolo de Creatie.
In traditia straveche spirituala, CONSTIINTA lui HRISTOS,este mentionata ca FIUL.Pentru ca printre fiintele umane fiul este o reflectare a tatalui , asa si in Constiinta cosmica Hristos reflecta in toate lucrurile Constiinta lui Dumnezeu TATAL, peste creatie.
Printr-o meditatie si mai profunda, omul isi extinde constiinta de la Constiinta Hristica
peste limitele corpului, pentru a percepe in final, uniunea cu aceasta -CONSTIINTA lui HRISTOS – cea care are la baza, Universul manifestat.
Printr-o meditatie inca si mai profunda, omul se duce in afara creatiei, si isi uneste constiinta cu cea a TATALUI, oceanul vast al Spiritului ( Satchidananda= mereu existent, mereu constient, mereu fericit).
In aceste etape progressive ale realizarii sunt descoperite in ordine inverse, cele trei
Aspecte al SF. TREIMI,: TATAL, FIUL si SF. DUH.
Denumirea de HRISTOS are semnificatia de Alesul lui Dumnezeu
Marele INVATATOR IISUS HRISTOS a atins ca maestru, CONSTIINTA HRISTICA si oricine atinge acea stare a constiintei poate fii denumit in mod justificat HRISTOS pentru ca si-a dizolvat
Eul in Constiinta infinita,
Aum, DUHUL SFANT, este denumit de asemenea in traditiile starvechi, MAMA, pentru ca reprezinta aspectul feminine al lui Dumnezeu.
Biserica romano-catolica ne invata ca omul trebuie sa treaca prin MAMA pentru a ajunge la Hristos. Bineinteles pentru ei,MAMA este reprezentata de MARIA-mama lui IISUS.
Adevarul este prezent aici, mai profund decat este in general acceptata intelegerea lui.
Pentru ca , pentru a atinge CONSTIINTA lui HRISTOS, trebuie sa unesti constiinta ta cu AUM,
VIBRATIA COSMICA, DUHUL SFANT-MAMA.
Realizarea Sinelui inseamna realizarea faptului ca adevaratul sine nu este eul, ci DUMNEZEU, Oceanul vast al Spiritului, care a realizat pentru putin timp, un mic val de trezire pe care tu acum il vezi ca sinele tau ….”
Prin “ Realizare” nu inteleg o putere intelectuala. Realizarile intelectuale sunt imaginare.

Eu ma refer la STAREA DE A FI in care omul este chiar constient de sine peste tot.
- “eu sunt la fel de mult in corpul tau ca si in al meu”.
- In samadhi stii ce se intampla de la distanta. Intr-adevar, pentru ca asta nu inseamna “distanta”. Constiinta ta imbratiseaza omniprezenta. Tu vezi corpul uman ca o parte infinitezimala a realitatii tale divine. In aceasta etapa “ma voi contopi pe mine in SINE”
- La inceput cand atingi starea de Samadhi constiinta se contopeste cu infinitul in timpul meditatiei.Dar cand iesi din meditatie, nu-ti poti[pastra aceasta stare.
- Etapa urmatoare de Samadhi ,iti mentii realizarea divina chiar si cand lucrezi,sau vorbesti sau te misti in aceasta lume.Este cea mai inalta realizare. Odata ce ai atins-o nu mai este posibil sa cazi inapoi in iluzie.” Ma voi gasi pe mine in SINE”
- IISUS HTISTOS vorbeste si despre contopirea sinelui mic cu CEL INFINIT, cand spune:
- Pentru ca oricine isi va salva viata, si=o va pierde, iar oricine isi va pierde viata pentru binele meu si-o va gasi”

Realizarea Sinelui inseamna cunoasterea tuturor partilor corpului, mintii si sufletului, pe care le detii acum in imparatia lui Dumnezeu: inseamna ca nu trebuie sa te rogi sa vina la tine, inseamna ca omniprezenta lui Dumnezeu este si a ta. Iar ca tot ce trebuie sa faci este sa-ti imbunatatesti cunoasterea…”

Cand il vei gasi pe Dumnezeu? Atunci cand s-au terminat toate dorintele pentru alte lucruri. Cand vei realiza ca singurul lucru care merita este acela de a-l avea pe EL.
Cand fiecare gand, fiecare sentiment este imbibat cu dragostea lui Dumnezeu”.


MAREA MANTRA

EU SUNT CREATORUL UNIVERSULUI
EU SUNT TATAL/ MAMA UNIVERSULUI
TOATE AU PORNIT DIN MINE
TOATE SE VOR INTOARCE IN MINE
MENTALUL SPIRITUL CORPURILE sunt templele MELE
Prin care SINELE MEU DIVIN realizeaza
FIINTA MEA SUPREMA si DEVENIREA MEA.
.
Material furnizat de SiRa
.