1 mai 2009

Cantec pentru Pacea lumii


Bine ati venit la actiunea
“Cantec pentru pacea lumii”!
Meditatie audio, pe site-ul: http://www.chantforworldpeace.org/

Cred cu tarie ca, daca un numar suficient de oameni va alege sa participe la actiunea “Cantec pentru pacea lumii”, cu totii vom observa o schimbare a evenimentelor ce au loc in lume si a cursului catastrofal al directiei in care ne indreptam in prezent.
Fara niciun dubiu, aceasta Planeta si tot ceea ce ea cuprinde au fost menite sa fie un minunat teren de joaca pentru noi: un loc al frumusetii, bucuriei si abundentei. Generatii intregi de oameni dominati de manie, ura, violenta si cruzime, dincolo de orice ne-am putea inchipui, actionand unii impotriva celorlalti, impotriva animalelor si naturii, ne-au adus in stadiul in care ne aflam astazi.
Energia pozitiva poate disloca energia negativa. Energia pozitiva este activata de catre Divinitate, iar energia negativa supravietuieste numai prin puterea dominanta a ego-ului, in ignoranta si greseala, cele doua energii fiind incompatibile. Sunt multe dovezi care sustin ideea ca un grup cat de mic de oameni dedicati, care mediteaza si fac incantatii, poate modifica imediat mediul inconjurator si chiar ceea ce se afla dincolo de acesta.

Obiectivul acestui proiect este de a include minimum 1 milion de oameni din intreaga lume, care sa se unifice prin “Cantecul pacii in lume”, in anumite momente prestabilite. Avem credinta ca unificarea concentrata a energiei pozitive poate schimba cursul evenimentelor care se desfasoara in prezent in ritm accelerat impotriva noastra, a tuturor.

Chiar si actiunea unei singure persoane care se alatura cu toata convingerea in aceasta incantatie poate avea efecte semnificative.

Participati la aceasta meditatie, cel putin o data pe zi, de preferat la toate cele patru incantatii zilnice: 08.00 - dimineata, 12.00, 16.00, 20.00 - dupa-amiaza.

Daca veti face acest lucru, veti fi conectati mental cu alti voluntari din regiunea in care locuiti si veti contribui la generarea unor puternice energii-gand pozitive, colective, atragand, totodata, binecuvantare si schimbari pozitive in viata voastra.

“Cantec pentru pacea lumii” - intrebari

Care este originea acestei incantatii?
Aceasta este incantatia OM NAMA SHIVAYA.
Sri Dattatreya Siva Baba ne invata acest cantec in cartea The One Minute Guide To Prosperity and Enlightenment. Eu va recomand cu caldura aceasta minicarte minunata, care cuprinde instrumente utile si sugestii practice. La pagina 31 se afla o explicatie detaliata a cantecului OM NAMA SHIVAYA. Datta numeste aceasta mantra “cel mai important cant al cartii”, pentru un motiv intemeiat. Sunetul OM este sunetul universal pentru Creator si nu exista vreun alt sunet mai elevat si mai puternic.

Ce inseamna cuvintele Ah, Oo, Ma, Om, Na, Ma, Shi, Va, Ya?
Ah, Oo, Ma formeaza sunetul Om. Cuvintele NA MA SHI VA YA sunt sunete individuale din NAMA SHIVAYA.
Care este scopul exercitiilor de respiratie de la inceputul incantatiei?
Respiratia va ajuta sa va impamantati si sa va stabilizati emotiile. Este o forma de pregatire spirituala inainte ca cineva sa se prezinte in fata Creatorului. Orice forma de rugaciune sau meditatie va avea un efect minor daca persoana care se roaga sau mediteaza se afla intr-o dezordine mentala sau emotionala. Aceste emotii ce tin de ego vor crea obstacole semnificative, care va vor impiedica sa simtiti energia plina de iubire a Creatorului. Aceasta tehnica de respiratie este din Hatha Yoga. Ar fi ideal sa faceti cinci astfel de respiratii inaintea incantatiei si cinci dupa (noi am inclus in varianta audio o singura respiratie din motive practice). Versiunea cu cate cinci respiratii se poate descarca de pe site-ul de mai sus.

In acesasta incantatie aud cuvintele: Baza, Ombilic, Inima, Gat, Al treilea ochi, Cap. Ce inseamna toate acestea?
Fiecare sunet este asociat cu cate un centru energetic si cu cate un element al Universului. Pentru incepatori, dar chiar pentru unii mai experimentati, poate parea dificil sa-si aminteasca toti centrii energetici, in asociere cu fiecare sunet, si aceasta poate chiar sa-i dea ego-ului vostru o ocazie grozava sa intrerupa procesul. Prin includerea acestor cuvinte in meditatia audio, am eliminat aceasta posibilitate. Asadar, va puteti concentra pe deplin asupra procesului creator al incantatiei si va puteti bucura de minunatele emotii si experiente pe care le va genera acest cantec pentru voi. Includ aici o descriere sumara a fiecarui sunet. Pentru mai multe informatii, cititi cartea lui Datta.

Ah - (10 secunde) Concentrati-va pe chakra radacina, aflata la baza sirei spinarii. Acesta este un sunet foarte puternic si este principalul sunet asociat cu Creatia. In timp ce incantati acest sunet, vizualizati obiectul intentiei sau al rugaciunii voastre. Cu ochii mintii, vizualizati ceea ce va doriti, ca si cand dorinta ar fi deja materializata. In acest caz, intrucat incantati pentru a aduce pacea in lume, vizualizati o lume plina de oameni buni, care sunt in armonie unii cu altii, cu animalele si cu Mama Natura. Simtiti fericirea, sentimentul de siguranta, starea de bine.

Oo - (10 secunde) Concentrati-va pe centrul Inimii. Acesta va conecteaza cu Inteligenta Divina si va poate dezvolta intuitia, imaginatia, visele constiente, creativitatea.

Ma - (5 secunde) Concentrati-va pe centrul gatului. Acesta este un sunet care va impamanteaza. Este un sunet asociat cu constiinta corpului fizic si a Pamantului si va poate dezvolta stabilitatea/starea de liniste.

Om (10 secunde) Concentrati-va pe cel de-al treilea ochi. In timp ce incantati Om, vizualizati ca cererea sau rugaciunea voastra pleaca din corp, prin al treilea ochi, fiind trimisa direct la Creator. Spre deosebire de mesajele pamantene, rugaciunea voastra energizata de sunetul Om va ajunge intotdeauna la destinatie. V-ati facut partea voastra de misiune si puteti avea incredere ca mesajul vostru a fost primit si ca se va actiona imediat asupra lui.

Na (5 secunde) Centrul radacina, energia Pamantului

Ma (5 secunde) Sub ombilic, energia Apei

Shi (5 secunde) Centrul inimii, energia Focului

Va (5 secunde) Gatul si narile, energia Aerului

Ya (5 secunde) Ochii, creierul, al treilea ochi, energia Spatiului
Eu nu stiu cum sa vizualizez
Acest lucru se intampla fiindca astepti sa vezi obiecte sau situatii. Cel mai usor mod de a invata este prin intermediul urmatorului exercitiu simplu. Adu-ti in minte imaginea dormitorului tau. Aminteste-ti fiecare obiect care se afla acolo: patul, dulapul... Felicitari, ai reusit sa vizualizezi! Si am vesti si mai bune. Pentru ca sunt si alti oameni care vor face aceasta incantatie in regiunea in care locuiesti, in aceleasi momente: 08.00 dimineata, apoi dupa-amiaza la 12.00, 16.00, 20.00, vei beneficia de puterea gandirii pozititve colective generate si vei primi aceleasi beneficii. Asadar, daca nu poti sa vizualizezi, nu te ingrijora: afirma intentia din incantatia ta (pacea lumii) si canta sunetele cu deplina incredere.
Daca sunteti adept al unei anumite religii si nu doriti sa va inchinati unor zei sau idoli straini de crezul vostru – nu este cazul.
Sunetul OM este universal pentru numele Creatorului. Este un sunet puternic, asociat cu Stapanul Universului. Voi nu invocati zei sau idoli straini de credinta voastra, ci incantati un sunet care este asociat cu Inima Creatiei. Aceasta incantatie nu are de-a face, in niciun fel, cu religia. Este o cale prin care un milion de oameni sau mai multi incanteaza impreuna, rugandu-l pe Creator sa aduca pace in aceasta lume. Incantatia se practica in toate religiile. Iisus a incantat si a meditat impreuna cu discipolii sai si la fel au facut toti Marii Maestrii spirituali care au pasit pe acest Pamant.
Pot folosi incantatia in alte scopuri?
Categoric. O puteti folosi pentru a aduce schimbari pozitive in viata voastra: nu exista nicio limita. In cazul in care credeti intr-un Creator plin de iubire, care este dornic sa faca parte din viata voastra (si care nu se implica in problemele voastre pana ce nu este solicitat), atunci puteti folosi incantatia in orice scop pozitiv. Pasii sunt simpli:
Faceti cele 5 respiratii (sau pana cand va simtiti suficient de impamantati si centrati).
Faceti incantatia: in minte, invocati solicitarea voastra sau vizualizati finalizarea viziunii, rezultatul final.
Practicati cele 5 respiratii cu convingerea ca solicitarea voastra a fost auzita si ca se actioneaza asupra ei. Nu-i permiteti ego-ului sa capete glas pe parcursul acestui proces. Ego-ul vostru nu are cunostinta despre vreun Creator si nici nu va avea vreodata. Vocea ego-ului este, in mod esential, o colectie de amintiri (cele neplacute), este galagioasa si este o creatie umana.
Aceasta incantatie este extrem de puternica atunci cand o faceti in beneficiul altor persoane.

Exista si alte incantatii, rugaciuni sau meditatii pe care le-as putea folosi in aceste momente prestabilite?
Sunetele acestei incantatii reprezinta cea mai eficienta cale de a unifica gandurile tuturor celor care participa. Din pacate, armonizarea la unison a unor grupuri devotate de crestini sau musulmani, sau evrei nu este usor de realizat. Incantatia nu poarta niciun nume si nu ameninta nicio credinta. Totusi, daca nu doriti in niciun fel sa folositi aceasta incantatie (cu toate ca eu nu vad niciun motiv), va rog sa incercati macar o data. Daca si dupa aceea simtiti ca nu vreti sa folositi aceasta incantatie, rostiti rugaciunea voastra preferata in aceste momente prestabilite. Efectul va fi mult diminuat, fiindca nu va mai fi un proces de unificare a gandurilor, ci va fi doar un proces personal. Stadiul in care se afla acum Planeta este atat de critic, incat numai o forma-gand puternic energizata pozitiv, la nivel colectiv (un milion de oameni sau mai multi), poate produce un efect in crearea unei schimbari.

Acest proiect a fost lansat oficial la 5 noiembrie 2008 si se va incheia la 21 decembrie 2012.

Meditatia pe care urmeaza sa o descoperiti va ofera instrumente puternice, care au potentialul de a va imbogati viata si de a va elibera din captivitatea fricii, depresiei, saraciei si mediocritatii.
Cunoasterea pe care se bazeaza aceste instrumente isi are originile in invataturile Bibliei (Vechiului si Noului Testament), ale Kabbalei, ale Maestrilor spirituali mistici.

Ele cuprind si tehnici de EFT (Emotional Freedom Therapy – Terapia de eliberare a emotiilor), recunoscute pentru eficenta si valoarea lor de vindecare si fenomenalul proces de armonizare Ho'oponopono, dezvoltat de Morrnah Simeona.