16 nov. 2011

Calendarul mayas a ajuns la sfarsit (Johan Calleman)


Calendarul maias a ajuns la sfarsit. (ii multumim Alexandrei)

de Carl Johan Calleman

http://www.calleman.com/content/articles/MayanCalendar_has_come_to_End.htm

8 noiembrie 2011

Asta inseamna ca universul a atins starea sa cuantica maxima posibila, pe 28 octombrie 2011. In limbaj mitologic, Bolon Yokte Kuh, zeul celor noua puteri si, in special, unitatea constiintei celui de-al noualea val, au fost resimtite puternic de un anumit numar de oameni. Multi vorbesc in zilele acestea despre faptul ca traiesc o aplatizare a timpului, o incheiere a perioadei de accelerare a acestuia, care se manifesta printr-un mare calm. Sfarsitul accelararii timpului este resimtit chiar sub forma unei incetiniri, unii patrunzand atat de adanc in propria prezenta, incat termenul „viitor” incepe sa isi piarda vechiul inteles. Viitorul nu mai reprezinta un loc la care sa ajungi.

Odata cu incheierea celui de-al Noualea val, avem deja acces potential la toata indrumarea de care avem nevoie. Aceasta experienta modificata a timpului pare complet de inteles, in conditiile in care, acum, cele noua procese de evolutie, directionate de la samanta la maturitate, s-au incheiat. Pentru aceia care au o relatie constienta cu Arborele Vietii, noua experienta a timpului va continua sa se aprofundeze si dupa aceasta schimbare. Dupa cum stim din toata experienta anterioara a energiilor schimbatoare ale calendarului maias, este intotdeauna nevoie de timp, pentru ca manifestarile lor exterioare sa devina vizibile.

Un lucru bun in legatura cu sfarsitul calendarului maias este ca lumea nu s-a sfarsit si ea, la 28 octombrie 2011. Odata pentru totdeauna, avem acum suficiente motive sa renuntam definitiv la ideea ce sfarsitul lumii este cumva prezis de calendarul maias. Acelasi lucru se aplica si in cazul numeroaselor alte scenarii, deseori nebunesti, legate de dezastre despre care, atunci cand lucrurile erau oarecum greu de tinut in echilibru, s-a spus ca s-ar afla sub influenta frecventei inalte a celui de-al Noualea val. Calendarul maias are de-a face, in principal, cu schimbarile din interiorul fiintelor omenesti, toate celelalte avand un rol secundar.

Din pacate, data de 28 octombrie a fost uneori popularizata ca si cum intreaga transformare avea sa aiba loc la acea data, iar unele mijloace importante de comunicare in masa au inceput sa vorbeasca despre ea, ca despre o alta data a sfarsitului lumii. Absenta unui scenariu catastrofic i-a facut pe unii sa se intrebe daca s-a incheiat cu adevarat calendarul ceea ce arata cat de mult pot fi unii oameni dependenti de viziunea hollywoodiana asupra lumii. Oricum, dupa cum vad eu lucrurile, incepand cu 29 octombrie am intrat intr-o era in care viitorul nu mai este parte dintr-un scenariu si, ceea ce urmeaza sa se intample, depinde in intregime de fiintele umane. Aceasta reprezinta o situatie fara precedent, deoarece universul a fost ghidat pana in acest punct al evolutiei, de catre noua valuri directionate. Prin urmare, pentru cei care imi urmaresc munca, ar trebui sa fie clar ca orice s-ar fi intamplat pe 28 octombrie 2011, a reprezentat rezultatul proceselor celor noua valuri care au condus pana la aceasta data.

In cazul unei astfel de schimbari, exista intotdeauna motive sa te astepti la inertie – si, ca atare, la intarzieri. Pentru a exemplifica intarzierea in manifestare, putem sa ne gandim, de exemplu, la a saptea zi a Ciclului Galactic, din 3 noiembrie 2010, pe care multi au sarbatorit-o ca fiind ziua echilibrarii masculinului cu femininul si a incheierii dominatiei. A durat apoi cateva luni dupa schimbare, pana cand aceasta s-a manifestat mai tangibil, prin revolutiile din Tunisia si Egipt. Dupa majoritatea standardelor, nu s-a intamplat „nimic” nici cu ocazia Convergentei Armonice din 16-17 august 1987, nici cu ocazia Convergentei Constiintei din 17-18 iulie 2010. Deci, asa stand lucrurile, daca s-ar fi intamplat ceva chiar pe 28 octombrie 2011, data la care voi reveni mai jos, ar fi ceva cu adevarat remarcabil si o prima experienta de acest gen.

Pentru ca oamenii au avut diferite asteptari, care nu s-au materializat in toate cazurile – si, uneori, doar pentru a crea confuzie – au existat diverse forme de critica si intrebari care mi-au fost adresate. Multi dintre cei care pledeaza pentru data de 12.12.2012, ca data de sfarsit, au scris diverse articole critice, referindu-se de regula, in principal, la faptul ca nu sunt un specialist suficient de ortodox in studiul maiasilor. S-ar putea. Eu sunt o persoana care onoreaza mai mult adevarul, decat traditia si, din acest motiv, sunt probabil singura persoana din timpurile moderne, care a sugerat o solutie pentru calendarul maias. Astfel, atunci cand oamenii care se vad specialisti in cultura maiasa sau experti in calendarul maias, mi-au criticat munca, au facut asta fara sa raspunda ei insisi la intrebarile respective. In acest caz, nu vad niciun motiv sa raspund criticilor venite de la oameni care pretind sa fie autoritati, dar care, in fapt, nu ofera nicio solutie alternativa. (Notiunea absurda ca 28 octombrie nu marcheaza incheierea unui ciclu a fost prezentata ca si cum nici nu ar fi fost vorba despre o data 13 Ahau). Sa declari ca exista o alta data de incheiere a calendarului maias sau ca se va intampla ceva in cer, la data respectiva, nu constituie o solutie. O solutie la calendarul maias necesita o teorie lagata de modul in care punctele sale de transformare conduc evolutia univesului, inclusiv a civilizatiei umane. Dupa cum a spus odata Einstein, „problemele nu pot fi solutionate de pe acelasi nivel de gandire pe care au fost create” – si asta se aplica si intelesului calendarului maias.

Cu toate acestea, au fost ridicate in general si alte intrebari care trebuie luate in serios. Previziunea generala pe care am exprimat-o cu zece ani in urma, in cartea „Calendarul Maias si Transformarea Constiintei” [publicata de Editura For You] – aceea ca, pana la sfarsitul calendarului, vom fi iluminati – s-ar putea sa fi fost prea optimista. Asta se datoreaza, in parte, unor motive retorice, deoarece nu doream sa repet la nesfarsit caracterizari si posibile scenarii alternative negative, cand pana la urma stiam directia generala in care se indrepta universul – si anume unimea constiintei. Mai mult decat atat, ar fi fost o sarcina supraomeneasca sa pot sa vad la momentul respectiv, cum va arata cu exactitate lumea, la sfarsitul calendarului, in 2011. Nu toata lumea care a inceput in ultima vreme sa se intereseze de calendarul maias, poate sa inteleaga ca, la momentul la care am scris primele mele carti, instaurarea iminenta a Ciclurilor Galactic si Universal reprezenta ceva cu totul nou in creatia universului si a omenirii colective: Niciodata pana atunci nu mai existase un val cu o durata mai mica decat cea a unei vieti umane. Acest lucru insemna ca majoritatea oamenilor care traiesc in 2011 nu s-au nascut de fapt in cadrul valurilor superioare, al optulea si al noualea – valuri ce au influentat mintile omenirii si puterea unui val de a-i influenta pe aceia care nu s-au nascut in el, era necunoscuta la momentul respectiv.

Imi era de fapt clar, inca de atunci, ca un mare segment al omenirii care se nascuse in cadrul celui de-al Saptelea val, cel materialist, era atat de inchisa in fata experientelor spirituale, incat nu raspundea valurilor purtatoare de lumina spirituala. Parea de asemenea posibil ca acestia vor rezista in fata schimbarilor care urmau sa vina, dupa cum se poate intelege din calendarul maias ce conduce la anul 2011. Oamenii care s-au nascut in cel de-al optulea val, incepand cu 1999, nu sunt inca adolescenti astazi, in timp ce aceia care s-au nascut in al noualea val, nu au invatat inca sa vorbeasca. Chiar daca incluzi, cu indulgenta, oamenii care s-au nascut in perioada de dinaintea Ciclului Galactic (incepand cu 1986) si acestia au mai putin de 25 de ani, fara sa faca parte din procesele majore de decizie, care au dat forma parcursului civilizatiei noastre de atunci inainte.

Cu toate acestea, exista in mod evident si un grup de oameni interesati de calendarul maias si de soarta spirituala a omenirii, chiar daca nu s-au nascut in al noualea sau al optulea val. Acest grup reprezinta, in mod clar, o minoritate, in comparatie cu marea masa a oamenilor peste 25 de ani – o minoritate care a devenit sensibila la schimbarile energetice si este atrasa de o lume a unimii, datorita fie unor experiente personale pe care le-au avut fie alegerilor personale de a practica yoga, meditatia, deeksha, etc. Existenta unui astfel de grup de oameni, caruia ii apartin si eu, nu schimba faptul ca societatea este in continuare condusa de catre o masa care a fost formata de al Saptelea val, materialist. Prin urmare, chiar daca unimea constiintei, adusa acum de cel de-al Noualea val, exista ca tipar cosmic, majoritatea celor nascuti in cel de-al Saptelea val nu vor lua parte la creatia lumii noi, decat daca vor fi obligati sa o faca, datorita distrugerii vechii lumi. Ar fi fost desigur mult mai dragut, daca universul ar fi condus omenirea intr-un punct mai avansat, atunci cand calendarul maias se termina – dar, dupa cum se vede, nu a facut-o. Cred insa ca acum ne-a pus la dispozitie toate uneltele necesare pentru transformare si, de acum inainte, totul depinde numai de fiintele umane insele.

Dupa ce am prezentat cadrul general al acestei situatii, as dori sa incep discutia despre ceea ce s-a intamplat obiectiv, odata cu incheierea calendarului maias. Pe bolgul meu de pe Portalul Calendarul Maias (Mayan Calendar Portal) am scris previziunea ca sfarsitul calendarului maias va insemna caderea civilizatiei bazate pe dualitate (de fapt, sfarsitul autoritatii) si transcederea acesteia de catre constiinta unimii. S-a intamplat acest lucru? Ma gandesc sa ma refer la aceasta intrebare, in special din perspectiva a ceea ce s-a intamplat de-a lungul longitudinii 12 Est, deoarece, de-a lungul acestei linii, s-a stabilit pentru prima data dualitatea, odata cu cel de-al Saselea val. (Numaratoarea Lunga). Astfel, daca s-ar transcede dualitatea de-a lungul acestei linii, create de catre Arborele Vietii, acolo ar putea fi observate primele efecte, inainte ca ele sa se raspandeasca spre est si spre vest. Acesta constituie un punct critic de inteles. Unii oameni au urmarit calendarul maias, ca pe un mijloc de urmare a traditiei, in timp ce altii l-au urmat ca pe o structura intelectuala sau mentala. Cu toate acestea, fara sa ai o relatie personala cu Arborele Vietii – sau Inima Cerurilor – si cu diversele linii de-a lungul carora acesta creaza dualitatea si unitatea pe planeta noastra, nu cred ca este posibil sa traiesti cu adevarat experienta energiilor calendarului maias, astfel incat sa poti intelege realitatea pe care o descrie.

Asadar, daca urmarim longitudinea 12 est, un lucru demn de remarcat este acela ca, la sfarsitul calendarului, a avut loc caderea regimului lui Mouammar Kadhafi – un dictator si, probabil, cel mai bogat om din lume. Razboiul din Libia a inceput in prima zi a celui de-al Noualea val si a urmat cursul clasic al procesului de evolutie de la samanta, la fruct copt, incheindu-se cu caderea finala a regimului, in cea de-a saptea zi. Motivul pentru care acest proces a fost atat de strict guvernat de cel de-al Noualea val este acela ca s-a manifestat de-a lungul liniei pe care a fost initial introdusa dualitatea – si unde, acum, are loc transcederea acesteia. Tripoli se afla exact la 12 grade longitudine estica si noul guvern a fost prezentat acolo pe 31 octombrie (trei zile dupa incheierea calendarului maias). Sfarsitul acestui razboi si caderea regimului opresiv a ajutat la curatarea acestei linii critice pentru evolutia omenirii.

Cu putin inainte de incheierea calendarului a mai existat si o alta activitate intensa – aceea de a evita prabusirea sistemului financiar mondial, sub forma acceptarii in Grecia a unui ajutor/pachet de masuri de austeritate, pe data de 27 octombrie. (Uniunea Europeana reprezinta cea mai mare economie pe plan mondial, Berlinul aflandu-se pe linia mediana a planetei). Drama greceasca a fost oricum reactivata de ideea – propusa pe 31 octombrie, dar retrasa ulterior – a unui referendum. Dupa cum stau lucrurile acum, colapsul economic general va fi accelerat, se pare in curand de catre Italia (aflata sub linia mediana), cu o economie ale carei dimensiuni nu ii permit sa fie salvata de catre alte state membre ale UE. Muchia de cutit pe care se afla in echilibru, viitorul economiei mondiale, a trecut deci catre linia mediana, acolo unde soarta sa va fi legata de cea a lui Silvio Berlusconi, un reprezentant evident al dominatiei masculine sexiste.

Prin urmare, transcederea dualitatii s-ar putea sa nu arate exact asa cum eu – sau oricine altcineva – si-a imaginat-o. Caderea economiei mondiale le va crea o gramada de probleme multora dintre noi, dar dupa cum am mai scris inainte, prezentul sistem financiar nu este potrivit cu constiinta unimii care a fost adusa acum de cel de-al Noualea val. Cei mai importanti pasi practicim in directia unimii constiinteim ar fi probabil cei facuti in domeniul economiei. Constiinta unimii nu reprezinta starea mintii unui individ. Constiinta unimii se manifestam in principalm prin absenta relatiilor de dominatie, cu precadere in sistemele politice si economice mondiale. In pofida efectelor sale limitate, simt ca miscarea grupului Ocupati Tot, care a chemat la o „oprire globala a sistemului” pe 28 octombrie 2011 am inteles intuitiv despre ce este vorba la sfarsitul calendarului maias – si anume, incheierea dominarii si a dualitatii.

Un alt lucru care s-a intamplat aproape de linia mediana,pe 28 octombrie 2011, este testarea cu succes, de catre savantii italieni, a energiei fuziunii la rece. http://www.wired.co.uk/news/archive/2011-10/29/rossi-success.

Dupa cum va asteptati, persista in continuare semne de intrebare, legate de masurarea efectelor viitoare. Cu toate acestea, mi se pare evident ca, daca va exista vreo sansa pentru ca aceste 7 miliarde de oameni (din 31 octombrie 2011) sa supravietuiasca pe planeta noastra, este imperativ sa fie gasita o sursa de de energie care sa fie atat sigura, cat si abundenta. Combustibilii fosili poarta riscul incalzirii globale, care are vaste repercursiuni ecologice, in timp ce Japonia a demonstrat recent, enormele riscuri legate de utilizarea energiei fisiunii nucleare. Daca vor continua cutremurele, cu aceeasi frecventa si intensitate pe care au avut-o in cel de-al Noualea val, atunci ne vom afla intr-un permanent pericol de catastrofa nucleara globala. Din aceste motive, demonstrarea de catre Rossi, a existentei unei surse controlabile de energie, poarta in sine potentialul unui element foarte important, care ne poate salva planeta. Ar putea fi privita, poate, si ca un fruct al procesului transformarii surselor noastre de energie – proces ce a inceput in prima zi a celui de-al Noualea val, odata cu criza nucleara din Japonia. Daca este adevarat, s-ar putea ca oamenii sa nu priveasca intotdeauna in directia corecta, pentru a vedea miracolele care se intampla in jurul lor si, din aceasta cauza, sa se grabeasca sa renunte la ideea ca evolutia planetei noastre a fost ghidata de un plan divin.

Oricum, avand in vedere cele cateva puncte pe care le-am mentionat mai sus, chiar nu inteleg de ce unii oameni spun ca „nimic” nu s-a intamplat la data de 28 octombrie 2011, sau in jurul acestei date. Ganditi-va si la ceea ce am spus mai sus, referitor la datele Convergentei Armonice (anuntata de Jose Argüelles) sau ale Convergentiei Constiintei (anuntata de mine), cand nimic nu s-a intamplat, vizibil, in lumea exterioara. 28 octombrie 2011 reprezinta, in acest caz, prima zi sarbatorita in cadru larg, pe baza calendarului maias, in care chiar s-au intamplat lucruri remarcabile. Intr-un anumit sens, lucrul asta oricum nu este surprinzator, deoarece ea reprezinta chiar data schimbarii erelor si e destul de posibil sa ramana astfel in istorie.

Ce se va intapla, prin urmare, dupa aceasta schimbare? Ce am inteles prin „sfarsitul” calendarului maias reprezinta incheierea celor Noua valuri, incluzand Numaratoarea Lunga, care s-au dezvotat in cosmos, pana in acest punct, fiecare avand treisprezece pasi. Procesul de la samanta, la fruct copt a fost incheiat. Bolon Yokte Kuh, „zeul” celor noua forte, a coborat, dar „insemnele depline ale regalitatii sale” vor continua sa se manifeste si in timpurile ce urmeaza. Cel putin la nivelul Arborelui Vietii, constiinta unimii a depasit dualitatea, prin intermediul efectelor celui de-al Noualea val. In timpurile ce vor urma, vom continua sa vedem efectele aceste transcederi a dualitatii, dar intr-un fel nou, in care momentul la care vor avea loc evenimentele nu va mai face parte din procesul trecerii de la samanta la fruct copt. Pe baza unimii constiintei, introduse de catre al noualea val, va continua transformarea dualitatii in unimea constiintei – atat in 2012, cat si in continuare.

Ceea ce e nou, este ca nu mai exista loc, sau eveniment prevazut in viitor, la care „sa ajungem”, deoarece ascensiunea pana in varful piramidei constiintei s-a incheiat. Pe parcursul celui de-al Noualea val, mii de oameni au trait experienta constiintei extinse a unimii. Astfel, multe dintre cele care s-au dezvoltat in al Noualea val – cum ar fi „revolutia unimii mondiale” (inclusiv luptele din Yemen si Siria) – cunoscute acum mai ales sub numele Miscarii Ocupati … – vor continua, avand obiective globale din acest context unitar al constiintei. Asta se intampla, cred eu, din cauza ca oamenii au privit multa vreme anul 2012, ca pe un an al transformarii. Motivul este ca acest an urmeaza sfarsitului calendarului maias, din 28 octombrie 2011 si unimii constiintei, aduse in mod special de catre cel de-al Noualea val.

De acum inainte, viitorul nu mai este scris in timp. Desigur, multi oameni – in special cei nascuti in cel de-al Saptelea val – nici nu au crezut ca viitorul este scris. Cu toate acestea, simt ca exista dovezi masive in cartile mele – si in alte surse – ca am trait cu adevarat conform unei planificari cosmice, indiferent de faptul ca marile mijloacele mass-media si anumite institutii sociale de educatie au ales sa ignore acest fapt. Cu siguranta ca, daca viitorul nu mai este scris, transformarea catre unime si creatia lumii in armonie, va depinde de fiintele umane. O mostenire durabila a solutiei pe care i-am dat-o calendarului maias va ramane in continuare demonstratia urcusului catre varful piramidei cu noua etaje si constiinta unimii sale, iar acesta este un element pe care multi vor trebui sa si-l reaminteasca si in viitor. Pornind de la unimea constiintei, atinse de cel de-al noualea val dupa o perioada de haos, care se va intensifica, va incepe crearea unei noi lumi.

Intr-unul dintre cele mai recente articole ale mele, dinainte de schimbare, am vorbit despre ce va deveni timpul si despre ce calendar ar putea urma in viitor. Am nevoie de ceva timp, inainte de a-mi putea anunta propriile vederi asupra acestei probleme. Acum, oamenii care au trait schimbarea dezvolta o noua rezonanta cu timpul – si acest lucru trebuie diferentiat de inertia vechii constiinte a timpului. Pare clar ca si daca anumite valuri vor continua, ele nu ne vor purta la nivele mai inalte de evolutie. In schimb, cred ca la nivelul pe care l-am atins acum, vom trece de la a face si a evolua, la a fi in armonie. 28 octombrie 2011 a reprezentat schimbarea finala a erelor – si nu va mai exista alta schimbare. Cred ca nu mai este niciun motiv sa ne asteptam la altceva, bun sau rau, care sa cada peste noi la o anumita data din viitor, deoarece nu mai exista niciun plan cosmic prestabilit. In acelasi timp, mi se pare evident ca lumea este inca departe de telul armoniei in unitate. In acest caz, este perfect posibil ca scopul acesta sa fie servit de diferite evenimente colective, cum ar fi 11.11.11, tranzitul lui Venus sau 6 iunie 2012, 12.12.12 sau 21 decembrie 2012, etc, evenimente care aduc oamenii impreuna, pentru stabilirea intentiei, chiar daca aceste date nu au niciun inteles inerent, in cadrul calendarului maias.

Voi sprijini toate aceste aceste sarbatori, in masura in care ele au teluri constructive sau constituie termene limita pentru proiecte semnificative. Continutul real al evenimentelor globale va fi acum mai important decat momentul lor – ceea ce difera de perioada de dinainte de 28 octombrie 2011, cand exista o valoare intrinseca a timpului, in contextul unui program cosmic.

Carl Johan Calleman
8 noiembrie 2011

http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou/message/4532