4 nov. 2010

Debutul Zilei a Saptea din Ciclul Galactic (3 - 7 noiembrie 2010)

Sarbatoriti debutul Zilei a Saptea din Ciclul Galactic, in perioada 3-7 noiembrie 2010
Urcarea omenirii pe tre
ptele piramidei cosmice continua. Cel de-al Noualea val concret nu va incepe pana in data de 9 martie 2011, chiar daca incepem deja sa simtim venirea lui. Inainte sa poata debuta urcusul final spre cel de-al noualea val si cel de-al noualea nivel de constiinta, va trebui totusi sa finalizam fundatia celui de-al optulea nivel, astfel incat sa avem ceva pe care sa ne sprijinim. Cel de-al optulea nivel de constiinta al piramidei cosmice este ceea ce a fost produs de miscarea de val a Ciclului Galactic, inceput in 5 ianuarie 1999 si, ca si celelalte noua valuri, acesta se va incheia la 28 octombrie 2011.

Cand debuteaza cea de-a treisprezecea energie, sau cea de-a saptea zi din Ciclul Galactic, pe 3 noiembrie 2010, am putea spune ca aceasta polaritate particulara, de Yin/Yang, pe care aceasta energie a proiectat-o asupra Pamantului este fixata pe pozitie si nu va fi inlocuita de nicio alta noapte din acest Ciclu.

Simt ca este important sa intelegem ca fiecare camp de constiinta adus de fiecare val este diferit si ca, prin urmare, ele au o influenta distincta asupra mintii umane. Ca sa avem o idee despre acest lucru, am putea analiza figura 1. In aceasta figura putem vedea ca, in timp ce cel de-al noualea val, care debuteaza la 9 martie 2011, serveste la crearea constiintei unimii (absenta filtrelor ce ingreuneaza intelegerea) cel de-al optulea val inzestreaza fiintele umane cu un filtru ce favorizeaza emisfera cerebrala dreapta. Prin urmare, natura constiintei pe care o vor aduce valurile al optulea si al noualea este diferita, iar ceremoniile si procesele spirituale - la care am putea participa in vederea alinierii cu aceste polaritati - sunt si ele diferite.


Traducere figura 1

Aspecte ale fiintei umane generate depolaritatile Yin-Yang ale diferitelor valuri

al 9-lea val Ego Suflet Dumnezeu ca fiind Totul
al 8-lea val Ego Suflet „Energii spirituale"
al 7-lea val Ego
al 6-lea val Ego Suflet Dumnezeu personificat
al 5-lea val Suflet animal/om Dumnezeu ca fiind Natura

Luand in considerare doar valoarea aparenta, s-ar parea ca aspectul cu care trebuie sa ne aliniem si pe care trebuie sa-l sarbatorim in zilele de 6-7 noiembrie (care urmeaza trecerii in Ziua a Saptea) il constituie o lume in care energia feminina, mintea intuitiva si emisfera Orientala vin sa predomine, intrucat ele toate vor fi legate de aceasta iluminare a emisferei cerebrale drepte.Totusi, dupa cum putem vedea din figura de mai sus, lucrurile nu stau chiar asa, de vreme ce, timp de aproape 5.100 de ani, lumea a fost dominata de constiinta celui de-al saselea val, in care lumina a cazut asupra emisferei cerebrale stangi si, drept rezultat, a favorizat mintea rationala, dominatia energiei masculine si a Occidentului, iar aceasta face parte intr-un fel din platforma pe care ne aflam deja cu totii. Prin urmare, pe masura ce este activata cea de-a Saptea Zi din Ciclul Galactic, vom ajunge in sfarsit intr-un punct in care e momentul sa sarbatorim incheierea influentei masculine, occidentale si rationale si in care vom putea crea un echilibru intre aspectele diferite ale mintii umane, ce tin de emisferele cerebrale stanga si dreapta.


PhotobucketPhotobucketPhotobucket


S-ar parea asadar, ca sfarsitul de saptamana din 6-7 noiembrie 2010 ar constitui un moment perfect pentru a desfasura ceremonii ca sa recream, sa celebram si a ne aliniem cu acest nou echilibru, care este stabilit la scara cosmica si care ne asteapta sa-l aducem in realitatea noastra.

Dupa cum
se stie, in timpul acestui sfarsit de saptamana, Don Alejandro si liderul spiritual budist, Reverend Seiyu Kiriyama, vor desfasura o ceremonie budisto-mayasa a focului, pe care o putem considera cu totii drept o echilibrare a energiilor Occidentului si Orientului: (vezi http://bit.ly/czeUhzczeUhz).
Simt totusi ca aceste energii vor fi si o oportunitate excelenta pentru oricine doreste sa fie un co-creator impreuna cu procesul Divin de creatie, pentru a face ca aceasta echilibrare sa aiba un sens imediat in viata noastra individuala, prin desfasurarea de ceremonii care sa aiba ca tema reintoarcerea energiei feminine si intuitive in noi toti, intr-o asemenea maniera, incat ambele expresii umane sa fie percepute ca avand o valoare egala si un loc egal in civilizatia umana.

Pentru inaugurarea Zilei a Saptea din Ciclul Galactic si sfarsitul de saptamana care-i urmeaza, din 6-7 noiembrie, as dori sa incurajez fiecare fiinta umana sa ia parte la un anumit proces de echilibrare, ca sa sarbatoreasca reintoarcerea Divinului feminin in viata ei. Incurajez pe fiecare sa fie creativ in desfasurarea ceremoniilor si a proceselor, ca sa co-creeze materializarea acestei transformari in maniera cea mai constructiva si mai benefica. Aceasta nu exclude faptul ca, pentru a atinge un astfel de echilibru in noi insine si intre reprezentatii celor doua sexe, va trebui sa realizam o serioasa lucrare spirituala interioara si procese de iertare, ca sa lasam in urma paradigma dominanta din trecut.
Pentru a va sprijini in acest sens, au fost create o pagina pe facebook (http://on.fb.me/baXtyB) si un website obisnuit http://www.treeoflifecelebration.com/. Vom descoperi tot mai mult ca, in prezent, va trebui sa co-cream cu totii transformarile ce se apropie si ca acestea nu se vor petrece in mod automat. Consider totodata ca ni se va solicita din ce in ce mai mult sa transpunem in viata noastra, procesul transformativ si ceremoniile si nu doar sa ne asteptam ca ele sa aiba loc in lumea exterioara.

Fac apel la toti co-creatorii planului cosmic sa participe in zilele de 6-7 noiembrie la crearea unui fundament echilibrat, care sa ne sustina. Acesta este fundamentul din care vom demara in curand procesul nostru catre constiinta unimii, ce va fi antrenat de cel de-al noualea val - val care va fi activat pe 9 martie 2011.
Carl Johan Calleman Seattle 11 Imix14 octombrie 2010

A SAPTEA ZI

~ articol de William si Viola Welsch~
Data Tzolkin: 5 Imix (Crocodil)
3 Noiembrie, 2010

Al 13-lea din cele 13 Raiuri (7 Zile si 6 Nopti ale Creatiei) din Ciclul Galactic
Trecena: Caban – Pamant / Miscare (13 din 20)
Anul: 11 Manik – Caprioara / Mana Vindecatoare

Cea de-a Saptea Zi incepe cu 5 Imix in Calendarul Tzolkin Sacru. De asemenea este inceputul celei de a Cincea Zi al acestui ciclu Tzolkin. Numarul 5 simbolizeaza Steaua, numarul celor cinci simturi ale noastre, puterea personala si motivatia. Mai important insa, reprezinta abundenta si expresia recunostintei. Imix este primul dintre cele 20 de semne ale zilelor din Tzolkin. Imix este simbolizat de catre Crocodil sau Aligator – inceputuri, receptivitate, incredere, Mama Pamant, hranire, protectie, ocean primordial de posibilitati. Astfel, Crocodilul pune la dispozitia omenirii sentimentul primordial al conectarii noastre cu natura si cu Mama Pamant. Glifa in sine reprezinta un Crin, un simbol al frumusetii, al abundentei si cresterii, precum si posibilitatea inaltarii din supa primordiala a creatiei.


© 2006 Judith Ann Griffith

Intentia energiei de putere personala (5) combinata cu energia primordiala (Imix) ne pregateste pe noi pentru urmatorul salt evolutiv in constienta. Nevoia de a ne impamanta este foarte importanta, pe masura ce ne deschidem inimile pentru a intampina echilibrul si unitatea.
Cea de-a Saptea Zi este paradisul final din Ciclul Galactic. In acest cicIu, care a inceput in 1999, invatam cum sa devenim fiinte/entitati galactice. Datorita internetului si a retelelor sale globale ne-am extins perceptia globala.
Internetul a pregatit omenirea pentru urmatorul pas – galactic(global) - spre fiinte universale. Pe masura ce intram in al Noualea Val – cel Universal - nici un filtru nu ne va mai bloca viziunea despre lumina Divina, careia ii va fi permis sa ne inunde fara bariere, lasand echilibrul sa apara la toate nivelele. Ne vom echilibra emisfera dreapta a creierului cu cea stanga, sfarsindu-ne dependenta de tehnologia curenta. Ne vom echilibra energiile feminine cu cele masculine, sfarsind dominatia sub toate formele sale. Ne vom echilibra spiritualitatea si materialismul, traind constient impreuna cu Natura si cu Mama Pamant. In cele din urma, vom percepe ca suntem Suflete Universale. Conform lui Carl Calleman, cel de-al Noualea Val poate fi privit ca un dar de la Dumnezeu, deoarece nu se refera doar la a crea echilibru, ci si la iluminarea data speciei umane ca expresie a gratiei divine.

Energiile celei de-a Saptea Zi se simt deja pe multe nivele. Acesta este timpul cand inflorirea sufletului interior incepe sa isi exprime pe deplin potentialul. Continuumul pare ca incepe sa se accelereze din nou.Timpul devine maleabil. Sunt clipe care trec ca niste fulgere si sunt clipe care incetinesc, pentru a se extinde in eternitate. Tu ai inflorit, devenind adevaratul tau EU si simti clipele, atunci cand esti pe calea ta cea adevarata.”

ACUM este timpul sa ne adunam energia noastra si pe cea a stramosilor nostri. Astazi, 4 Ahau, 2 Noiembrie 2010, este Ziua Stramosilor, Ziua Mortilor, un moment perfect pentru a ne cauta Stramosii si a culege intelepciunea lor.
ACUM este timpul sa intelegem ca o adevarata fiinta umana traieste prin inima sa, cu recunostinta si respect pentru natura si pentru toate spiritele naturii, pe care omul modern le-a respins.
ACUM este timpul pentru transformare: Pentru a crede ca toate posibilitatile exista si ca nu sunt limite; Pentru a intelege ca noi suntem co-creatorii lumii si destinului nostru; Pentru a trai in gratitudine si iubire; si Pentru a avea experienta deplinului nostru potential ca fiinte umane.

“…Deci, ar trebui subliniat ca acest mesaj al timpurilor noastre nu este doar un indemn pentru schimbare personala, ci pentru o transformare a constientei tale, intr-o forta supermentala. Calea evolutiei materiale s-a terminat. Acum putem sa ne intoarcem la curentul principal al constientei cosmice.” Jose ArguellesIntelegerea faptului ca lumea se poate schimba in mod dramatic, intr-o secunda, Perceptia trairii in clipa prezenta
Tranzitia de la logica la intuitie, cand navigam si rezolvam probleme
Cunoasterea complexitatii accelerate a timpului
Transformarea de la ego sau de la relatii bazate pe dominatie si control, la sentimente de UNITATE, IUBIRE, COMPASIUNE, RECUNOSTINTA,Noi toti suntem la fel, “In Lak’ech” – Eu sunt un alt tu.

Pentru a putea continua la urmatorul stadiu de evolutie in aceasta calatorie fantastica, trebuie nu numai sa incorporam intelepciunea antica, prin executarea de ceremonii sacre si ritualuri, dar sa ne accesam si cunostintele instinctive. Pe masura ce creste numarul de alegeri pe care suntem chemati sa le facem, sa lasam intuitia sa ne ghideze de-a lungul caii ascendente. Sa alegem calea ascendenta in mod constient – sa fim pozitivi, iubitori si plini de compasiune - sa alegem iubirea in locul fricii si maniei.

Pentru a maximiza influxul de energii de lumina s
i pentru a raspunde mai bine schimbarilor rapide, este foarte important sa ramanem impamantati. Incorporati o practica zilnica cum ar fi qigong, tai chi, yoga, meditatia, executati ceremonii si ritualuri, fie chiar si ceva atat de simplu ca aprinderea unei lumanari si oferirea unei rugaciuni; mentineti o alimentatie buna si o atitudine pozitiva; practicati bunatatea si compasiunea; si mergeti cu valul universal de energii sacre urmarind Calendarul Sacru Maias – Tzolkin-ul.
Intrand in cea de-a Saptea Zi, sa imbratisam spirala ascendenta a luminii, cu o flacara de speranta si gratitudine in inimile noastre.


In Lak’ech,

William and Viola

4 Ahau

(Nota: Acele imagini circulare din text au fost incorporate in piramidele Maya, stelaje basoreliefuri, ulcioare si vase, textile, etc. si reprezentau “constienta trezita.”)

TRADUCERE DE
Diana Stefani MD, MBA
Certified Trainer of NLP, Master Practitioner of Time Line Therapy ™ & Clinical Hypnotherapy
Certified Meta-Health™ Coach

http://www.nlpedgenow.com/

PhotobucketArticole preluate de la ... http://www.editura-foryou.ro/